headershadow

Latest Blogposts

4 redenen waarom je vandaag nog moet starten met werken aan de hand

Sinds een aantal jaren maakt werken aan de hand een belangrijk onderdeel uit van de training met mijn paarden. Naast het longeren en rijden vind ik het een belangrijke aanvulling om mijn paarden te kunnen gymnastiseren.

Zelf ben ik hier jaren geleden mee in aanraking gekomen en sinds dat moment was er voor mij geen weg meer terug. Ik wil niet meer zonder! Waarom? Dat deel ik vandaag met je. Wil jij weten waarom je vandaag nog moet starten met werken aan de hand met je paard? Lees dan verder.

1. Onbelaste training

Werken aan de hand is een ideale manier om je paard onbelast te kunnen trainen. Dus zonder ruitergewicht. Het voordeel is dat je paard op deze manier dus eerst kan leren zijn eigen balans te vinden zonder ruiter op zijn rug.

Daarnaast heeft je paard ook geen last van jouw eigen scheefheid! Niemand is perfect recht en in balans, het gebeurt maar al te vaak dat we ons paard (onbedoeld natuurlijk) in de weg zitten. Aan de hand is het effect van jou eigen scheefheid op je paard vele malen minder dan onder het zadel.

TIP!

10 minuten á een kwartiertje werken aan de hand kan ook perfect als 'onbelaste' warming-up dienen voor je paard voordat je gaat rijden.

2. Ruiter kan 'oog' ontwikkelen

Doordat je naast je paard loopt kun je leren zien wat er in het lichaam van je paard gebeurt tijdens verschillende oefeningen, hoe zijn beenzetting is en welk gevoel daarbij hoort.

3. Gemakkelijk aanleren van oefeningen

Problemen met wijken? Schouderbinnenwaarts? Travers? Of welke oefening dan ook. Aan de hand zijn deze oefeningen vaak veel gemakkelijker (correct!) aan te leren dan onder het zadel. Ook hier geldt weer, je paard heeft geen last van jouw scheefheid of kleine beetjes onbalans en jij kunt exact zien wat er gebeurt. Win win!

4. Gemak!

Om met je paard aan de hand te kunnen werken heb je alleen een kaptoom (bij voorkeur), hoofdstel of halster, een touw of teugels en een zweepje nodig. Veel minder werk dus dan wanneer je je paard helemaal op moet zadelen.

Natuurlijk zijn er nog 1001 redenen te bedenken waarom ik vind dat je zou moeten starten met werken aan de hand, maar dan zou ik een boek kunnen schrijven. 😉

Graag wil ik je hier zelf kennis mee laten maken! Wil jij graag aan de slag met werken aan de hand? Ik geef les door heel Nederland en België. Ben jij gemotiveerd en leergierig? Mail me dan voor meer informatie op info@differhand.nl.

Werk jij al aan de hand met je paard?

Heb jij mijn GRATIS e-book al?
Vul hier onder je gegevens in en ik stuur hem direct naar je toe, je kunt er dus gelijk mee aan de slag. TIP: print hem uit en neem mee naar stal!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “4 redenen waarom je vandaag nog moet starten met werken aan de hand

Plaats een reactie


*