headershadow

Latest Blogposts

Gezondheid

Een gezond paard is fysiek, mentaal en emotioneel in balans. Gezondheid gaat dus veel verder dan 'vrij zijn van klachten of ziektes'! Een gezond paard maakt een heldere en levendige indruk en is geïnteresseerd in zijn omgeving, hij heeft een glanzende vacht zonder plekken, heldere glanzende ogen zonder afscheiding en met een zachte uitdrukking.

De neus behoort in een normale situatie ook schoon te zijn en de hoeven gaaf en op de juiste maat. Een gezond paard heeft een 'gezonde eetlust' en mest en urineert regelmatig.

Een gezond paard heeft een glanzende vacht zonder plekken en glanzende ogen zonder afscheiding met een zachte uitdrukking. De neus is schoon, de hoeven zijn gaaf en op de juiste maat. Een gezond paard wil graag eten en mest en urineert regelmatig. De mestballen zijn bolvormig en glanzen, de urine is troebel en donkergeel. Hiernaast beweegt hij in alle drie de gangen vloeiend en met een constant regelmatig ritme wat past bij de gang waar hij zich in voortbeweegt.

Waarden van een gezond paard in rust

Pols 28 – 40 slagen per minuut
Ademhaling 8 – 14 per minuut
Temperatuur 37,5 – 38,2 ° C

Lees meer over:

Heb jij mijn GRATIS e-book al?
Vul hier onder je gegevens in en ik stuur hem direct naar je toe, je kunt er dus gelijk mee aan de slag. TIP: print hem uit en neem mee naar stal!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij