Jaartraining 'Gymnastiseren vanaf de grond'

Ben jij je er van bewust van dat veel van de problemen waar we tegenaan lopen met ons paard veroorzaakt worden door de manier van trainen?
Maaaaar, dat deze voor een groot deel vaak ook op te lossen zijn door de manier van trainen?
Wil je hier meer over leren? Dan is deze jaartraining bij uitstek geschikt voor jou! Specifiek als je je kennis uit wilt breiden op het gebied van training vanaf de grond.
In oktober start de jaartraining, die bestaat uit 10 lesdagen. De lesdagen bevatten zowel theorie als praktijk.
De data zijn als volgt:
30 okt. 2017
13 nov. 2017
4 dec. 2017
15 jan. 2018
12 feb. 2018
12 mrt. 2018
9 apr. 2018
7 mei 2018
4 juni 2018
25 juni 2018

Deze jaartraining is bij uitstek geschikt voor (semi-)professionals en gemotiveerde ruiters/trainers die hun kennis uit willen breiden op het gebied van wat/hoe en waarom omtrent gymnastiseren vanaf de grond.

Dus ben jij reeds instructeur? Of therapeut? En wil je je kennis graag uitbreiden en verdiepen? Lees dan vooral verder.
Je leert tijdens dit jaar alle ins- en out's over biomechanica (hoe beweegt het paard zijn lijf en wat is ons effect als ruiter/trainer) en trainingsleer.
Ook gaan we aan de slag met het trainen van je 'oog', door gericht te leren observeren en analyseren van het bewegingspatroon van het paard, om te achterhalen waar eventuele problemen zich schuilhouden.
Daarnaast leer je het paard te palperen om meer inzicht te krijgen in zijn conformatie, lichaamsgebruik en spierontwikkeling. Het spierkorset van het paard is immers het lange termijn resultaat van hoe hij getraind is en hier kun je veel informatie uit ontlenen.
Met deze informatie leer je hoe je het paard naast de training optimaal kunt ondersteunen met behulp van simpele, doch zeer effectieve bodywork oefeningen en hoe je deze gericht in kunt zetten bij specifieke problemen. Om lichaamsgebruik, mobiliteit en houding te verbeteren.
Met deze kennis op zak leer je hoe je een paard gericht kunt trainen en gymnastiseren vanaf de grond (aan de hand). Een van de grote voordelen is dat je deze manier van trainen onbelast (zonder ruiter op de rug) kunt aanbieden aan het paard.

KORT SAMENGEVAT:

✔ Anatomie
✔ Biomechanica en trainingsleer
✔ Bodywork
✔ Leren observeren, palperen en analyseren vanuit stilstand en beweging
✔ Gymnastiseren m.b.v. werken aan de hand
✔ Huiswerkopdrachten
✔ Facebookgroep voor intervisie en bespreken van cases uit de praktijk

Na het volgen van minimaal 80% van alle lessen ontvang je als deelnemer een certificaat.
Je investering voor de gehele training is €1600,-. Deze is in 4 termijnen te voldoen. Wie het bedrag in één keer voldoet krijgt 10% korting.
Is je interesse gewekt? Mail dan naar info@differhand.nl voor meer informatie en al je vragen.