headershadow

Latest Blogposts

Ruitervaardigheden

Pas wanneer een ruiter een goede passagier van zijn paard kan zijn, is hij in staat om hem te gaan trainen.

Houding en zit

Of je nu een beginnende of ervaren ruiter bent, een effectieve en evenwichtige zit is en blijft de basis van je rijderij en zal een groot deel van je succes bepalen.

Balans

Zodra je je balans onder het zadel verliest beïnvloedt je de balans van je paard. Als dat vaak gebeurt bestaat de kans dat je paard daar onzeker door wordt of zijn souplesse in beweging verliest en zich gaat verzetten. Hij wordt stug en stijf in plaats van meewerkend.

Je gewrichten fungeren te paard als schokdempers. Stijve gewrichten brengen je dus ook uit balans omdat ze de beweging van het paard niet opvangen. Dit zien we vaak in het uitvergroot bij ruiters die net starten met leren lichtrijden.

Beweging van het paard volgen

Het volgen van de bewegingen van het paard is van groot belang omdat dit er voor zorgt dat de ruiter in een later stadium in staat is om het paard hulpen te geven zonder zelf te blokkeren. Het volgen van de beweging is dan ook onmisbaar voor het ontwikkelen van een onafhankelijke houding en zit.

 

 

 

Heb jij mijn GRATIS e-book al?
Vul hier onder je gegevens in en ik stuur hem direct naar je toe, je kunt er dus gelijk mee aan de slag. TIP: print hem uit en neem mee naar stal!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Ruitervaardigheden

Plaats een reactie


*