headershadow

Latest Blogposts

Zonbescherming

Net als wij er met deze dagen rekening mee houden om ons te beschermen tegen de felle zon is het ook onze verantwoordelijkheid om onze paarden daar tegen te beschermen.

Zo goed als wij kunnen verbranden kunnen vooral de niet-gepigmenteerde delen van de huid van het paard, vaak de roze neusjes, ook verbranden. Je kunt je wel voorstellen als je paard tijdens deze tropische dagen, volle dagen met zijn gevoelige roze neus in de volle zon staat dat deze verbrand als je daar geen maatregelen voor neemt.

Wat kun je doen?

Om je paard te beschermen tegen de schadelijke effecten van te veel zon kun je verschillende dingen doen.

Sunblock

Smeer met een sunblock, zo hoog mogelijke factor geschikt voor kinderen. Een sunblock werkt echter maar een paar uur, daarna moet je ‘m opnieuw smeren. Dit is dus een tijdsintensieve opgave 😉

Voldoende schaduw

Bied je paard overdag een omgeving aan waar hij meer dan voldoende schaduw heeft en bied hem desnoods hier zijn eten aan zodat hij het ook opzoekt. Sommige echte ‘zonaanbidders’ blijven namelijk hardnekkig in de zon staan, ook al hebben ze schaduw tot hun beschikking.

UV-masker

Scherm de gevoelige delen van de huid af met een UV-masker of iets anders wat de gevoelige huid bedekt en beschermt tegen de schadelijke UV-stralen. Let hierbij wel weer op dat je paard door het warme weer geen schuurplekken krijgt onder zijn masker/halster doordat hij er onder gaat zweten.

Het is en blijft dus even behelpen met deze weersomstandigheden wanneer je een paard hebt wat gezegend is met zo’n mooie roze snoet.

Echter is het ook voor paarden die geen ongepigmenteerde huid hebben belangrijk dat ze voldoende verkoeling en schaduw kunnen zoeken. Wist je namelijk dat een paard ook een zonnesteek op kan lopen?

Wat doe jij om je paard te beschermen tegen verbranding en de hoge temperaturen? Deel het in het commentaarveld hier onder!
Heb jij mijn GRATIS e-book al?
Vul hier onder je gegevens in en ik stuur hem direct naar je toe, je kunt er dus gelijk mee aan de slag. TIP: print hem uit en neem mee naar stal!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Zonbescherming

Plaats een reactie


*